top of page

"Двічі звільнений"

Напередодні 75-ї річниці з Дня визволення Донбасу від фашистських загарбників у молодіжному центрі «Teen Дім» учень нашого закладу Шуляченко Ілля разом із своєю командою презентував виставку «Двічі звільнений». Ця робота була представлена у рамках діяльності Школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін».

«Двічі звільнений» - це проект-презентація нашого міста, в основі якого лежить популяризація культури, історії, духовності рідного краю.

Ілля Шуляченко, Вадим Квашенко, Богдан Сороченков, Марія Богатова та Дар’я Карнаухова розкрили учням таємниці рідного міста, славні сторінки історії нашого краю. Розповіли про письменників Володимира Сосюру та Степана Васильченка, які вчителювали в наших школах; про нашого земляка, українського композитора Івана Карабиця, письменницю та сценариста Галину Щербакову, поета Євгена Седнєва та інших.

Проведений захід нагадав старшокласникам про звільнення міста в роки Другої світової війни у вересні 1943 року та в наш час у липні 2014 р. На стенді учні за допомогою світлин змогли побачити, яке місто було в різні роки свого існування. Участь у цьому проекті дала можливість дітям стати свідками визначних історичних подій рідного краю.


bottom of page